Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-09@12:32:05 GMT

تهران باید 14 روز تعطیل شود

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۹۷۷۶۰

تهران باید 14 روز تعطیل شود

رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه حمل و نقل عمومی کلانشهرها عامل انتشار کرونا است، گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا پاسخی نسبت به تعطیلی حداقل دو هفته‌ای تهران نداده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران در دویست و چهل و هفتمین جلسه شورا در صحن شورای شهر تهران با اشاره به موضوع شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اظهار داشت:امیدواریم دولت جدید آمریکا از سر نوشت ترامپ درس عبرت بگیرد چرا که رئیس جمهور قبلی آمریکا سیاست یکجانبه گرایانه و ضد عقلایی داشت و درجهت تضعیف حقوق مردم جهان اقدام کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی درباره موضوع کرونا در پایتخت گفت: این بیماری افزایش چشمگیری در سطح تهران داشته و متأسفانه آمار مبتلایان و متوفیان همچنان بیشتر شده است.

رئیس شورای شهر تهران افزود: متأسفانه ستاد ملی مقابله با کرونا پاسخ مثبتی به صحبت‌های کارشناسی شورای شهر که حتی به تأیید مجمع نمایندگان تهران رسیده، نداده است و تعطیلی  حداقل 14 روزه تهران محقق نشده است که باز هم تقاضا داریم این موضوع مورد توجه قرار گیرد و تهران حداقل دو هفته تعطیل شود.

هاشمی افزود: حمل و نقل عمومی کلانشهرها عامل انتشار کرونا است و باید رفع این مسأله مدنظر قرار گیرد‌. هر چه بیشتر حمل و نقل عمومی به ویژه در تهران توسعه یابد امکان رعایت فاصله اجتماعی و پیشگیری از کرونا وجود خواهد داشت.

وی گفت: باید خلاء سرمایه‌گذاری 10 ساله دولت در حوزه حمل و نقل عمومی برطرف شود و اتوبوس و واگن‌های زیادی برای تهران اختصاص یابد.

رئیس شورای شهر تهران بیان داشت: رکورد فوتی‌های ناشی از کرونا در تهران زده شده است و متأسفانه اگر اقدامی عاجل صورت نگیرد وضعیت بدتر هم خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: رئیس شورای شهر تهران حمل و نقل عمومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۷۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزگار بروبیای درشکه‌ها | وقتی خیابان‌های در سیطره درشکه‌ها بود

همشهری آنلاین – حسن حسن‌زاده: نقطه عطف ورود نخستین وسیله حمل و نقل عمومی به تهران اما در دیدار یک هیئت بلندپایه انگلیسی با فتحعلی‌شاه قاجار رقم خورد. شهرام جبارزادگان، کارشناس حوزه حمل و نقل، در این‌باره می‌گوید: «کالسکه‌ای که هیئت انگلیسی به سرپرستی «سرگور اوزلی» در سال ۱۱۸۹ به فتحعلی‌شاه قاجار هدیه داد، نخستین وسیله حمل و نقل مدرنی بود که وارد خیابان‌های تهران شد. تا پیش از آن پایتخت‌نشینان برای جابجایی میان محله‌های پنج‌گانه شهر از چهارپایان استفاده می‌کردند اما در سال ۱۲۳۰ دیگر کالسکه و درشکه به وسیله‌ای فراگیر در خیابان‌های تهران تبدیل شده بود.»

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

در دوران ناصرالدین‌شاه با مداخله دولت، درشکه به نخستین وسیله حمل و نقل عمومی تهران تبدیل شد. اردشیر آل‌عوض، پژوهشگر فرهنگ عامه، می‌گوید: «تا پیش از دوران ناصرالدین‌شاه، دیگر دولت‌های قاجار برای خود مسئولیتی در حوزه توسعه حمل و نقل عمومی قائل نبودند. ناصرالدین‌شاه پس از سفر فرنگ و الگو گرفتن از کشورهای غربی، تصمیم گرفت زیرساخت‌های لازم را برای حمل و نقل عمومی در تهران مهیا کند. او در اولین قدم کالسکه‌ها را به عنوان نخستین وسیله حمل و نقل عمومی وارد معابر تهران کرد و اقداماتی برای مناسب‌سازی و ایجاد زیرساخت‌های حمل‌ونقل انجام داد.»

یکی از نخستین شرکت‌های درشکه‌رانی تهران اما سال ۱۸۹۱ (۱۲۶۹ شمسی) شروع به کار کرد. میرزا جواد خان، کارمند عالی‌رتبه وزارت خارجه که امتیاز راه‌اندازی یک شرکت درشکه‌رانی را از سوی دولت وقت به دست آورده بود، با تامین سرمایه لازم، ۳۰ دستگاه درشکه وارد تهران کرد و با افزایش شمار درشکه‌ها برخی نقاط پررفت و آمد شهر به پاتوق‌ یا ایستگاه‌ درشکه‌ها تبدیل شد.

علیرضا زمانی، تهران‌پژوه، درباره مهم‌ترین ایستگاه‌های درشکه‌چی‌ها در تهران قدیم می‌گوید: «میدان خراسان، امامزاده حسن(ع)، میدان توپخانه، سبزه میدان و میدان سرچشمه در سال‌های فعالیت درشکه‌ها در پایتخت، شلوغ‌ترین پاتوق‌های درشکه‌ها و کالسکه‌ها بودند. مسافران مسگرآباد و زائران شاه‌عبدالعظیم با پرداخت ۱۵ تا ۲۰ ریال از ایستگاه میدان خراسان به مقصد می‌رسیدند. در محدوده میدان توپخانه، سبزه میدان و سرچشمه درشکه‌های یک اسبه می‌ایستادند که مردم معمولا آنها را برای مسافرت و یا ساعتی کرایه می‌کردند. این درشکه‌ها در زمستان برای سفرهای درون‌شهری یک قران و پنج شاهی و برای کرایه یک ساعته هم دو قران و ده شاهی در محدوده درون شهر و یا سه قران در خارج از محدوده شهر کرایه می‌گرفتند.»

فعالیت کالسکه‌ها و درشکه‌ها با قوانین و بخش‌نامه‌های جالبی هم همراه بود؛ از جمله اینکه درشکه‌ها و کالسکه‌ها اجازه ورود به همه نقاط و معابر شهر را نداشتند و برای دسترسی به برخی نقاط پایتخت باید مجوز می‌گرفتند؛ مجوزی که شباهت زیادی با طرح ترافیک امروزی خودروها داشت.

کد خبر 848273 برچسب‌ها محله هویت شهری همشهری محله تاریخ عمومی ایران حمل و نقل شهری

دیگر خبرها

  • کارگاه‌های پرهزینه شهرداری شهرکرد برون‌سپاری خواهند شد
  • تعیین مرکز «غربالگری کرونا و آنفلوانزا» در زاهدان
  • تعطیل شدن پایانه قدیم شرق تهران تا پاییز سال جاری
  • استانداری قم : اگر خبر تصویب بودجه برای استقبال از رئیسی توسط شهرداری قم صحت دارد، از شورای شهر می‌خواهیم که این مصوبه را لغو کند
  • نشست شورای فرهنگ عمومی در شهرستان اسلامشهر برگزار شد
  • روزگار بروبیای درشکه‌ها | وقتی خیابان‌های در سیطره درشکه‌ها بود
  • شورای شهر قم برای سفر رئیسی به این شهر، بودجه تصویب نکرد
  • شورای شهر قم برای سفر رئیسی بودجه تصویب نکرد
  • شهرداری تهران کارهای ارزنده‌ای در ۳ سال گذشته انجام داده است
  • پاسخ رئیس شورای شهر به پرداخت ودیعه میلیاردی به برخی از مدیران شهرداری